Terug naar overzicht
 • Opleidingsniveau

  MBO

 • Plaats

  IJsselstein

 • Gepubliceerd op

Technisch specialist warmteopwekking (SCIOS)

Heb jij ruime ervaring met stookinstallaties en warmteopwekking binnen gebouwen? En zie je een specialistische rol bij een mensgerichte technisch dienstverlener wel zitten? Dan is dit je kans. Voor ons team specialisten zoeken wij namelijk een technisch specialist warmteopwekking (SCIOS). In deze functie werk je aan technisch hoogwaardige installaties van gebouwen met een oppervlakte tot wel 85.000 m2. Je voert zelfstandig inspecties uit en verricht service- en reparatiewerkzaamheden. Daarnaast ben je technisch vraagbaak voor collega’s en ontzorg je klanten met gedegen oplossingen en adviezen.

Wat verwachten wij van de Technisch specialist warmteopwekking (SCIOS)

Jouw werk als technisch specialist warmteopwekking

In deze functie voer je zelfstandig inspecties uit aan de stooktoestellen van onze klanten en verricht je bijbehorende service- en reparatiewerkzaamheden. Uiteraard volg je hierbij de SCIOS-richtlijnen scope 1 en 2. Met jouw kritische oog signaleer je tijdens controlerondes en inspecties de noodzaak tot structureel of additioneel onderhoud en geef je dit door aan het beheerteam van het betreffende object. Je herkent afwijkingen aan installaties tijdig en reageert adequaat op naderende storingen. Waar nodig adviseer je over het vervangen van onderdelen.

Je organiseert je eigen werk als het gaat om planning, materialen en administratie. Je zorgt ervoor dat je werk en je bevindingen correct geregistreerd en gerapporteerd zijn zodat we onze klanten goed kunnen informeren over de staat van hun installaties en onderhoudsplannen waar nodig tijdig kunnen bijsturen.

Naast bovenstaande werkzaamheden ben jij de technische vraagbaak voor onze monteurs als het gaat om warmtetechniek. Je verzorgt de 2elijns support en helpt je collega’s wanneer zij storingen niet direct kunnen oplossen. Ook ontzorg je onze externe klanten met gedegen oplossingen en adviezen om hun installaties optimaal te laten functioneren.

Tenslotte neem je deel aan het werkoverleg van de specialisten en word je ingezet op consignatiediensten voor calamiteiten en storingen buiten kantooruren. Normaal gesproken 1 dag per 3 weken. 

De plaats van de technisch specialist in de organisatie

De functie van technisch specialist warmteopwekking valt onder de afdeling Specialisten. Techniek is de basis van je functie, maar je weet ook dat communicatie en klantgerichtheid essentieel zijn voor een tevreden klant. Je werkt hiervoor nauw samen met onze accountgericht objectteams. Zij zorgen er namelijk voor dat alle gemaakte afspraken met klanten worden nageleefd en dat de kwaliteit van de werkzaamheden wordt bewaakt. Je rapporteert daarom direct aan de objectmanagers van de betreffende objecten waaraan je werkt.

Dit heb je in huis voor deze functie

 • Minimaal mbo-werktuigbouwkunde niveau 4
 • SCIOS-certificaten scope 1 en 2
 • VCA-diploma
 • Ruime ervaring met stooktechniek
 • Zelfstandig, betrouwbaar en zorgvuldig
 • Vaardig in plannen en organiseren of bereid dit te ontwikkelen
 • Dienstverlenend en gericht op samenwerking
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • In bezit van rijbewijs B
 • Bereidheid om mee te draaien in storingsdiensten buiten kantooruren

4Some Technisch Beheer

Over 4Some Technisch Beheer
Al 20 jaar verzorgt 4Some het beheer en onderhoud van technische, gebouwgebonden installaties. Dit doen we in opdracht van zowel beleggers in onroerend goed als beheerders en gebruikers van gebouwen. Inmiddels zijn we een landelijk opererend bedrijf met gerenommeerde klanten en beheren we ca. 180 gebouwen met een grootte van 5.000 tot 85.000 m2. Dit doen we met uitstekend opgeleide (service)technici en in-house specialisten op zeven vakgebieden zoals koude-, warmte- en klimaattechniek.

Werken bij 4Some
Met zo’n 100 collega’s zijn we een relatief klein bedrijf met een platte organisatiestructuur en korte communicatielijnen. Naast onze liefde voor techniek, zijn we vooral een 'mensen' bedrijf. Niet alleen zijn we zeer betrokken bij onze opdrachtgevers, wij geloven dat onze medewerkers de sleutel tot ons succes zijn. We houden daarom van een informele werksfeer en vinden betrokkenheid en collegialiteit erg belangrijk.

Ons pand ligt langs de Hollandse IJssel en is recent helemaal gemoderniseerd. Op onze gezellige ‘second floor’ is er ruimte om te lunchen of een potje pool te spelen met collega’s. Op vrijdagmiddag sluiten we graag de week af met een ‘happy hour’. Bij 4Some houden we van het organiseren van feestjes! Of het nu een vaardag is, een BBQ op ons dakterras of een ‘drive-thru’ Sinterklaas voor de 4Some kids, we blijven graag met elkaar in verbinding. Ook omdat veel van onze medewerkers in de buitendienst werken.

Dit kun je van ons verwachten

We bieden je een zelfstandige en verantwoordelijke functie met ruimte om processen te optimaliseren en verbeteringen aan te brengen. Je komt te werken binnen een gezellig team van technisch specialisten waar kennis delen en samenwerken centraal staat. En waar je zeer ruime doorgroeimogelijkheden hebt.

Bij deze functie horen de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een salaris volgens de CAO metaal & techniek (kleinmetaal), afhankelijk van opleiding en ervaring
 • 25 verlofdagen en 13 adv-dagen (bij een fulltime dienstverband)
 • 8% vakantiegeld
 • Compleet ingerichte bedrijfsauto
 • Mobiele telefoon, laptop en tablet
 • Mogelijkheid om deels thuis te werken
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden
 • Collectieve ziektekostenregeling
 • Pensioenregeling bij het pensioenfonds metaal & techniek (PMT)

Reageren op de vacature

Enthousiast? Dan horen we graag van je. Stuur direct je CV naar onze recruiter via onderstaand sollicitatieformulier. We nemen binnen een week contact met je op.

Voor nadere informatie of vragen over de functie van Technisch specialist warmteopwekking (SCIOS) kan je contact opnemen met Werner Zinnemers op 06-15131245 of mail naar w.zinnemers@inqube.nl.

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures