Terug naar overzicht
 • Opleidingsniveau

  HBO

 • Plaats

  Tiel

 • Gepubliceerd op

Vacature

Je zit net aan je eerste kop koffie als de Process Engineer naar je toe komt en om hulp vraagt. Het gaat om een belangrijk project waarbij de laskwaliteit verbeterd moet worden. Jij weet als geen ander hoe je dit aanpakt. Je loopt samen naar het lab en start de lasrobot. Het zoemende geluid van de machine vult de ruimte terwijl je de parameters van het lasproces controleert en mogelijkheden voor verbetering identificeert. Na een paar uur lassen, blijkt de laskwaliteit echter niet verbeterd te zijn. Je neemt de tijd om alles grondig te controleren en ziet dat er een kleine verstoring in de toevoer van het lasdraad is. Door dit op te lossen, verbetert de laskwaliteit aanzienlijk en is het probleem opgelost!

Als Welding Engineer werk je aan het verbeteren van niet alleen de las-, maar ook de snij- en freesprocessen. Je bent voortdurend op zoek naar manieren om de robots sneller en efficiënter te laten werken, zodat de productiviteit wordt verhoogd. Daarnaast ben je ook on-site te vinden bij klanten over de hele wereld, waar je training geeft en optimalisaties uitvoert.

Na de lunch zit je samen met je collega's van R&D om te brainstormen over de mogelijkheden van laser hybride lassen voor toekomstige projecten en hoe deze technologie geïmplementeerd kan worden bij KRANENDONK. Als expert op het gebied van lassen, blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en zoek je continu naar manieren om deze toe te passen binnen de organisatie. Aan het einde van de dag geef je een training aan collega's over de verschillende lasprocessen, waarbij je jouw kennis en expertise deelt om hen te helpen bij hun werkzaamheden. Terwijl je terugkijkt op de dag, realiseer je je dat de tijd voorbij is gevlogen.

Wat verwachten wij van de functie

 • Je beschikt over een afgeronde technische opleiding;
 • Afgeronde opleiding International Welding Technologist (IWT) of je bent bezig met deze opleiding;
 • Je hebt kennis van voor de functie relevante NEN/ISO-normen en overige kwaliteitsstandaarden voor materialen en producten;
 • Je hebt affiniteit of ervaring met moderne CNC frees- en draaimachines en verspanende processen;
 • Je beschikt over een goed analytisch vermogen;
 • Bereidheid om internationaal te reizen
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Bedrijfsprofiel

Traditioneel worden robots ingezet voor repetitieve taken, bij KRANENDONK maken we juist het tegenovergestelde mogelijk. Onze robotlijnen zijn ontworpen voor niet-repetitieve productie en gericht op industrieën waarbij producten nooit hetzelfde zijn. Dit opent een wereld van automatiseringsmogelijkheden voor fabrikanten.

Ons doel is om klanten te helpen bij het verbeteren van hun productiviteit en flexibiliteit door het inzetten van geavanceerde automatiseringstechnologieën. Ons team van gedreven ingenieurs en technici werkt nauw samen met klanten om oplossingen te ontwikkelen die aansluiten bij hun specifieke behoeften en uitdagingen.

Wij zijn een Nederlands bedrijf met dochterondernemingen in Denemarken, Japan, China, Singapore en de VS. Sinds 1983 leveren we onze robotoplossingen aan klanten over de hele wereld. Als robottechnologiecentrum nemen wij verantwoordelijkheid voor engineering, implementatie en onderhoud van hoogwaardige robotoplossingen. Onze hardware en software worden geheel intern ontwikkeld, waardoor onze systemen naadloos kunnen worden geïntegreerd in productiefaciliteiten.

Wat bieden we jou?

Word jij Welding Engineer bij KRANENDONK? Dan bieden we jou een baan aan in de top van de automatisering. Ons bedrijfspand in Tiel biedt alle faciliteiten wat je van een modern bedrijfspand mag verwachten. Vers fruit, koffie, thee en fris mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je werkdag.

Ook ontvang je een goed salaris afgestemd op je ervaring. Daarnaast krijg je een goede reiskostenvergoeding en kennen we een uitstekende pensioenregeling. Bovendien vind je bij ons ook nog eens enorm veel gezelligheid van je nieuwe collega’s. Met maandelijkse borrels, legendarische feesten, de leukste teamactiviteiten en een informele sfeer.

Reageren op de vacature

Enthousiast? Dan horen we graag van je. Stuur direct je CV naar onze recruiter via onderstaand sollicitatieformulier. We nemen binnen een week contact met je op.

Voor nadere informatie of vragen over de functie van Welding Engineer kan je contact opnemen met Jordi van Dalen op 06-81903670 of per mail j.van.dalen@inqube.nl
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures