Inqube als partner

De technische sector is constant in beweging. Daarom wil je als werkgever of als specialist een recruitment partner die vooruit kijkt en die techniek echt begrijpt. Een partner die jouw organisatie een voorsprong geeft op het gebied van human capital. Inqube is die partner.

Met onze 30+ jaar ervaring in de HR, arbeidsbemiddeling en carrièreplanning weten wij als geen ander hoe we de juiste technische specialist matchen met de juiste organisatie.

Inqube heeft een specifieke focus als partner binnen de industriële automatisering, machinebouw, installatie-, meet- en regeltechniek en de robotica.

Industriële automatisering

Onze partners in dit vakgebied leveren automatiseringsoplossingen voor de procesindustrie, food, feed & farmacie, infra, olie, gas, chemie en on & offshore. Zij ontwerpen en implementeren besturingssystemen voor o.a. productieprocessen en leiden informatiestromen door complexe processen in de juiste banen.

Tevens zijn deze system integrators en ingenieursbureaus deels of geheel in te schakelen als advies / uitvoeringspartner in een epcm project. Denk hierbij aan Engineering, Procurement en Construction Management.

Machinebouw

Machinebouwers zijn de drijvende kracht in het automatiseren van productieprocessen doormiddel van stand alone machines en/of high tech machinelijnen. Zij ontwerpen, ontwikkelen en fabriceren machine oplossingen op het gebied van pick and place / delta robots, weegmachines, vul systemen, verpakkingsmachines, transportsystemen en sorteersystemen.

Daarnaast zijn deze machinebouwers nationaal en internationaal georiënteerd. En kan het zijn dat ze ingezet worden voor een standaard oplossing of klant specifieke ontwerpen met een volledige configuratie en integratie bij bestaande machinelijnen.

Installatietechniek

Inqube werkt samen met installatiebureaus die gericht zijn op de volgende specialismen: Werktuigbouwkunde, ektrotechniek, brandmeld systemen, CCTV en toegangscontrole, sprinkler installaties en hvac systemen. Deze installatiebureaus zijn actief binnen de woningbouw, utiliteit en industrie. Zij werken zowel op basis van 1-op-1 verkregen projecten als aan gewonnen tender projecten.

De diversiteit kenmerkt zich doordat een aantal installatiebureaus gespecialiseerd is in het bouwen van nieuwe projecten en andere op het gebied van technisch beheer, service en onderhoud. Ook werken wij samen met advies, inspectie en engineeringsbureaus in de installatietechniek.

Meet- en regeltechniek

Inqube heeft samenwerkingen met diverse meet- en regeltechnische bedrijven die projecten en beheer uitvoeren binnen de utiliteit en industrie. Zij voeren metingen uit en sturen hierbij het proces binnen de gebouwde omgeving aan. Deze partners werken aan nieuwbouw projecten, maar ook aan het verduurzamen van bestaande gebouwen.

Deze installatietechnische totaal system integrators werken aan gebouw automatisering en zijn constant bezig de gebouwde omgeving te optimaliseren en het verbruik aan energie te verlagen. Het innoveren van meet- en regeltechnische systemen voor o.a. ziekenhuizen, zorginstellingen, scholen en universiteiten, distributiecentra en industrie is voor hen het belangrijkste aspect om vooruit te blijven gaan in techniek en verduurzaming. Onze partners zijn gespecialiseerd in data analyses, artificieel intelligentie en het constant verbeteren van gebouwen.

Daarnaast is Inqube actief voor bedrijven die wereldwijd leverancier zijn van specialistische meetaparatuur voor in de maakindustrie. 

Robotica

Welkom in de wereld van robotica: Productie efficiëntie, kwaliteit en veiligheid verbeteren binnen productieprocessen en de maakindustrie. Onze partners zijn top bedrijven op het gebied van technische robot innovatie, dit door het ontwerpen en bouwen van diverse soorten cobots, delta robots, pick and place, cnc, las, palletiseer en hoge laadcapaciteit 6-assige robots.

Cobots zijn de nieuwste technologie op robotgebied en hebben de wereld van automatisering flink veranderd. De naam cobot is een afgeleide van ‘collaboratieve robot’. Deze robots zijn collaboratief, omdat ze veilig samen kunnen werken met mensen. Dit kunnen ze, omdat ze uitgerust zijn met gevoelige sensoren die de robot ‘gevoel’ geven. Als de robot wordt onderbroken in zijn werkzaamheden, zal die in een veiligheidsstand schieten.

Delta-robots zijn speciaal gebouwd voor hoge snelheden en snelle acceleraties en hun buitengewone prestatieniveaus beperken het aantal benodigde robots op een lijn tot een minimum en helpen jouw productievoetafdruk te verkleinen.

Pick and place robots stellen bedrijven in staat geautomatiseerde oplossingen te gebruiken om voorwerpen van de ene locatie op te tillen en op andere locaties te plaatsen op een hoge snelheid transportsysteem. Repetitieve taken worden uitgevoerd door pick and place robots. Deze robots zijn vaak uitgerust met sensoren en vision systemen om voorwerpen van de lopende band te tillen.

CNC robots helpen bedrijven in de lucht- en ruimtevaart, machinebouw en de automobielindustrie om meer efficiëntie en winst te behalen met hun CNC-machines. Deze beladingsrobots zijn eenvoudig aan te sluiten op iedere CNC-machine en kan 24/7 producten laten verwerken in de CNC-machine. Dit helpt in de ondersteuning van de operators.

Las robots worden ingezet in de metaalverwerking, automotive en scheepsvaart industrie. Las robots kunnen laserlassen, booglassen en weerstandslassen. Ook kunnen deze machinebouwers en system integratoren ondersteuning bieden op het gebied van lijmverbindingen, vision systemen, producthandling, kwaliteitscontrole en traceerbaarheid.

Palletiseer & Depalletiseer robots bieden een uitkomst en diverse intelligente oplossingen op het gebied van logistieke automatisering. Logistieke processen vragen om een stuk flexibiliteit in verband met verschillende doosformaten en pick momenten. Onze partners kunnen door middel van hun palletiseer oplossingen sneller, flexibeler, foutloos en goedkoper producten stapelen en ontstapelen. Deze robots bevorderen de samenwerking met de mensen op de werkvloer door de zware last en eentonigheid weg te nemen bij de mens.

6-assige robots zijn met hun hoge payloadcapaciteit een optimale flexibiliteit voor operaties met grote en zware objecten. Deze robots kunnen binnen hun ruime werkgebied moeiteloos een heel autochassis heffen en positioneren en zijn ontworpen om de workflow te verbeteren, efficiëntie te verhogen en jouw kosten te verlagen.