Terug naar overzicht
 • Functiegroep

  Techniek

 • Opleidingsniveau

  MBO HBO

 • Plaats

  Beverwijk

 • Gepubliceerd op

 • Organisatie

  EKB

Beschrijving van de functie

Je werkt nauw samen met Project Managers, de Accountmanager en de Electrical- en Software Engineers om ervoor te zorgen dat de offerte aanvragen tot in de puntjes worden uitgewerkt. Hoewel het een binnendienstfunctie betreft, zul je ook regelmatig onze klanten bezoeken om een offerte aanvraag in detail te bespreken en indien nodig een opname te doen.

Na het uitbrengen van een offerte zorg je voor de opvolging ervan en uiteindelijk zorg je voor een correcte overdracht van verworven opdrachten naar de Project Manager. De toegepaste technieken en technische materialen zijn zeer uiteenlopend bij de klanten van EKB. De nadruk ligt op PLC techniek en automatisering.

Kortom, geen dag is hetzelfde en jij bent de verbindende factor tussen alle betrokken partijen.

Wie ben jij?

 • Een afgeronde technische MBO opleiding niveau 4;
 • Bij voorkeur 2 jaar relevante werkervaring;
 • Toereikende technische kennis van Industriële Automatisering, NEN3140, ATEX en machinerichtlijnen;
 • Ervaring met projectmatig werken;
 • Goede commerciële vaardigheden;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Bij wat voor organisatie kom je te werken?

EKB is al ruim 50 jaar dé veelzijdige systeem integrator op het gebied van Industriële Automatisering. Door de CSIA zijn we in 2023 uitgeroepen tot System Integrator van het jaar en daar zijn we trots op!

Vanuit vijf vestigingen in Nederland (Someren, Beverwijk, Houten, Drachten en Haaksbergen) werken ruim 200 enthousiaste en professionele medewerkers aan automatiseringsoplossingen voor zeer uiteenlopende klanten in verschillende branches. Met onze kennis zijn we een betrouwbare partner voor onze klanten. Werken bij ons betekent dat je in een informele sfeer aan je eigen projecten werkt waarbij je collega’s beschikbaar zijn om inhoudelijk te sparren.

EKB verzorgt toonaangevende automatiseringsprojecten bij wereldmarktleiders. Projecten op het gebied van software engineering, hardware engineering, paneelbouw en vision/robotics engineering. Daar kan jij deel van uitmaken.

We ontwikkelen je kennis met diverse trainingen en inhoudelijk groei je natuurlijk door ‘learning on the job’ tijdens onze gevarieerde projecten. Je zal jezelf ontwikkelen op technisch vlak door middel van training en opleiding, maar tevens op het gebied van leiderschap en/of soft skills.

Reageren op de vacature

Dus, ben jij op zoek naar een uitdagende functie waarbij je jouw kennis kunt gebruiken om klanten te voorzien van de beste oplossingen?

 

Solliciteer dan nu op de vacature van Sales Engineer bij EKB!

Voor nadere informatie of vragen over de functie van Sales Engineer kan je contact opnemen met Jules Niessen op 06-81903672 of stuur een e-mail naar j.niessen@inqube.nl 

Solliciteren

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures